Vistas de página en total

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Edu3.cat La Interactivitat



Ideas principals


Edu3.cat
Ens explica com han evolucionat els  ordinadors al llarg del temps  bàsicament eren màquines per fer càlculs, però, amb el temps, han esdevingut màquines per comunicar-nos.
Amb el pas del temps han passat de només fer càlcul, ha ser punts de comunicació entre nosaltres i amb altres xarxes , poder fer textos, utilitzar imatges , animacions, sons entre d'altres.
va aparèixer  el ratolí, un dispositiu que permetia una comunicació d'anada i tornada amb l'ordinador, una comunicació interactiva.
Entre els anys 1990 van aparèixer els CD-ROM un suport capaç d'emmagatzemar una quantitat raonable d'imatges i músiques. Els programes interactius de més èxit van ser, els videojocs, que, en pocs anys es van convertir en un entreteniment de gran consum. I finalment va aparèixer internet , aquesta xarxa és la que ens fa està comunicats amb altres parts del món, i interactuar entre nosaltres.

lunes, 13 de septiembre de 2010

Què és un blog?

Avui ha classe de TIC em vist un video informatiu sobre ¿Què és un blog?
- Lloc web actualitzat i autogestionat per un o varis autors.

- Els lectors poden interactuar amb els autors i altres blogs que parlin del mateix tema.

- Espai on es pot expressar lliurement les idees mentre no siguin ofensives. S’hi poden exposar idees i intercanviar-les, compartir coneixements, reflexionar, debatre diferents temes...

- Permeten la combinació del treball a l’aula i a distància. - lloc web compost per entrades organitzades mitjançant cronologia inversa, actualització freqüent i estil personal i informal. - són llocs personals autogestionats que generen comunitats amb un alt grau de fidelitat, basades en interessos comuns i en la construcció compartida del coneixement. En relació amb les webs tradicionals , hi ha una diferència important quant al procés comunicatiu i interactiu que permeten els blogs, una diferència substancial en el rerefons i en els objectius. Encara que també es poden utilitzar com a simples pàgines estàtiques on anunciar informacions destacades, els blogs permeten anar més enllà. Permeten als lectors interactuar amb l'autor, o fins i tot amb alstres blogs que parlen del mateix tema. Permeten buscar i organitzar la informació de diferents maneres. I el que és més interessant encara és la facilitat d'ús. No és necessari tenir coneixements de programació ni de disseny, ni usar programes d'edició o ftp, sinó que amb un sol navegador web es pot editar i actualitzar el blog. Un blog pot ser un mitjà molt versàtil, permet des d'activitats extremadament simples ( llista de tasques) fins a altres de molt complexes. Fonamentalment , un blog serveix per exposar i intercanviar idees. És una eina de publicació i comunicació que està especialment preparada per organitzar i emmagatzemar tota aquesta informació. Des del punt de vista comunicatiu els blogs s'estan convertint en un component molt important del paisatge d'Internet i ofereixen als autors i lectors un espai d'expressió lliure, sense els límits dels mitjans tradicionals. Permeten a les persones compartir coneixements, reflexionar, debatre i sovint atreuen un gran nombre de lectors. La simplificació del procés de publicació i d'actualització de continguts, una de les claus de l'èxit dels blogs, ha portat a la socialització de la Xarxa i a l'aparició d'una multitud de comunitats d'usuaris que elaboren i difonen continguts al marge d'institucions i mitjans de comunicació tradicionals, i que generen una conversa incessant intercanviant opinions i compartint coneixements.

Declaració d'intencions

Benvinguts al meu bloc!
Sóc la Maria, alumne de Grau d'Educació Infantil .
Aquest bloc a estat creat amb la finalitat de compartir les activitats, treballs i experiències amb la resta de companys i professorat.
Espero poder compartir un munt de informacions útils i curioses i aprendre de les experiències i informacions que la resta de companys publiquin en els seus blocs.